Με λένε Δημήτρη Δεσποινιάδη.

 

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με γοήτευε ο αθλητισμός, η γεωγραφία και οι κουλτούρες των ανθρώπων. Πάνω απ´ όλα όμως τρέφω μια απεριόριστη αγάπη και θαυμασμό για τον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει!

Στα χρόνια που ακολούθησαν την ενηλικίωση η επαφή με τα βουνά ( κυρίως τον Όλυμπο ) έγινε ολοένα και εντατικότερη, σε βαθμό που να αποτελεί εδώ και χρόνια τρόπο ζωής!

Απολαμβάνω με πάθος την ορειβασία, την πεζοπορία, την ποδηλασία, το τρέξιμο, το κολύμπι καθώς και άλλες δραστηριότητες που διαδραματίζονται στην ανοιχτή φύση με μια ιδιαίτερη προτίμηση στις πεζοπορικές διασχίσεις. Οι τελευταίες θεωρώ πως αποτελούν ιδανικό μέσο για να γνωρίσει κάποιος από πρώτο χέρι έναν τόπο.

Η δίψα για ταξίδια και εξερεύνηση με έχει οδηγήσει σε απομονωμένες – και μη – περιοχές του πλανήτη με ιδιαίτερο εθνολογικό ενδιαφέρον ,όπως τις ζούγκλες του Αμαζονίου , τα υψίπεδα του Θιβέτ και τις ιερές πόλεις της Ινδίας.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχω σχεδιάσει και πραγματοποιήσει πολυάριθμες γεωγραφικές αποστολές με τη μορφή πεζοπορικών διασχίσεων στη Χιλή, την Αργεντινή, το Περού, τον Ισημερινό, το Νεπάλ, την Ινδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Σκωτία, την Ουαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιορδανία.

Από τις πιο πρόσφατες θα ξεχώριζα δυο από τις διασχίσεις που πραγματοποίησα μαζί με τον καλό μου φίλο Αργύρη Βαμβακίτη:

–  της Ισλανδίας με Πλήρη Αυτονομία από το βορειότερο στο νοτιότερο άκρο (600km) σε 15 ημέρες (Αύγουστος 2017)

– της Ιορδανίας από τα σύνορα της Συρίας έως τη Σαουδική Αραβία (650km) σε 16 ημέρες (Μάρτιος 2018)

αλλά και την μοναχική διάσχιση:

– των ισπανικών Πυρηναίων από τον Ατλαντικό στη Μεσόγειο (820km) σε 24 ημέρες (Σεπτέμβρης 2021)

Παράλληλα, συμμετέχω 2-3 φορές το χρόνο σε αγώνες Ultra-trail στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρω τον περίφημο Tor des Geants ( 330 Km, 24000 D+ )στις Ιταλικές Άλπεις -έτυχε να είμαι ο 1ος Έλληνας που τον τερμάτισε – και τον Ronda dels Cims ( 170 Km, 13500 D+ ) στα Πυρηναία της Ανδόρρας.

Από το 2015 έως τον Απρίλιο του 2018 ήμουν ένας από τους Explorers της The North Face Greece.
Από τον Μάιο του 2018 έχω την τιμή να με υποστηρίζει η SALEWA, ένα από τα κορυφαία brands στον χώρο του βουνού!

Μιλάω αγγλικά, ισπανικά και μαθαίνω γαλλικά.

Εμπνέομαι από ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο της εξερεύνησης και της περιπέτειας αλλά και από καθημερινούς ανθρώπους – κάθε ηλικίας – με θετική αύρα και αγάπη για τη φύση και το συνάνθρωπο.

Μέσα από αυτό το Blog θέλω να μοιραστώ μαζί σας ιστορίες από τα ταξίδια μου, σκέψεις καθώς και χρήσιμα tips για τον σύγχρονο πεζοπόρο, τον εξοπλισμό του και τις δεξιότητες που πρέπει αυτός να αναπτύξει ώστε να μπορεί να κινείται αυτόνομα και με ασφάλεια στη φύση.

Θα χαρώ να σας γνωρίσω! 🙂

Copyright 2017 GlobeTrekker. All Right Reserved.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ & Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
Powered by TROPOS BRANDING Co