Με λένε Δημήτρη Δεσποινιάδη.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη.

Από νεαρή ηλικία τρέφω μεγάλη αγάπη για τον φυσικό κόσμο και η επαφή με βουνά αποτελεί εδώ και δεκαετίες τρόπο ζωής !

Η δίψα για ταξίδια και εξερεύνηση με έχει οδηγήσει σε απομονωμένες – και μη – περιοχές του πλανήτη με ιδιαίτερο εθνολογικό ενδιαφέρον ,όπως τις ζούγκλες του Αμαζονίου , το υψίπεδο του Θιβέτ και τους ιερούς ποταμούς της Ινδίας.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχω σχεδιάσει και πραγματοποιήσει πολυάριθμες γεωγραφικές αποστολές με τη μορφή πεζοπορικών διασχίσεων στη Χιλή, την Αργεντινή, το Περού, τον Ισημερινό, το Νεπάλ, την Ινδία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Σκωτία, την Ουαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία και τη χώρα μας.

Είμαι Mountain Leader (εκπαιδεύτηκα στη Μεγάλη Βρετανία και τη χώρα μας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της UIMLA) και Wilderness First Responder (εκπαιδεύτηκα στη Νορβηγία από τον πιο έγκριτο αμερικανικό εκπαιδευτικό οργανισμό-NOLS).

Μου δίνει μεγάλη χαρά το να μυώ ανθρώπους στον μαγικό κόσμο της ορεινής πεζοπορίας και των πολυήμερων διασχίσεων και να βοηθώ – τόσο άπειρους αλλά και έμπειρους πεζοπόρους- να πετύχουν τους στόχους τους μέσω εξατομικευμένων ταξιδιών-Εμπειριών που σχεδιάζω.

Όταν δεν ταξιδεύω, το πιθανότερο είναι να με βρεις στο Λιτόχωρο και τα μονοπάτια του αγαπημένου μου Ολύμπου!

Είμαι χορηγούμενος αθλητής της SALEWA (εδώ και 6 χρόνια) και παλιότερα της The North Face (για 3,5 χρόνια).

Από τα πιο πρόσφατα προσωπικά projects θα ξεχώριζα:

τη διάσχιση της Ισλανδίας με πλήρη αυτονομία από το βορειότερο στο νοτιότερο άκρο (600km) σε 15 ημέρες (Αύγουστος 2017)

-τη διάσχιση της Ιορδανίας από τα σύνορα της Συρίας έως τη Σαουδική Αραβία (650km) σε 16 ημέρες (Μάρτιος 2018)

-τη μοναχική διάσχιση των ισπανικών Πυρηναίων από τον Ατλαντικό στη Μεσόγειο (820km) σε 23 ημέρες (Σεπτέμβρης 2021)

Απολαμβάνω επίσης την ορειβασία, την ποδηλασία, το κολύμπι, την κωπηλασία καθώς και άλλες δραστηριότητες που διαδραματίζονται στην ανοιχτή φύση και έχω λάβει μέρος σε πολλούς απαιτητικούς Ultra Trail αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τον περίφημο Tor des Geants (330 Km, 24000 D+) στις Ιταλικές Άλπεις (έτυχε να είμαι ο 1ος Έλληνας που τον τερμάτισε).

Μιλάω ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Συνεχώς σχεδιάζω νέα συναρπαστικά ταξίδια που θα χαρώ να μοιραστώ … μαζί σου! 🙂

Copyright 2017 GlobeTrekker. All Right Reserved.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ & Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
Powered by TROPOS BRANDING Co