Blog

Επόμενο project : Διάσχιση της Ιορδανίας (650 km) !

 Σε λίγες μέρες αναχωρούμε με τον καλό μου φίλο Αργύρη Βαμβακίτη για τη Μέση Ανατολή, με στόχο την πεζοπορική διάσχιση της Ιορδανίας ( ~ 650 km ) από βορρά προς νότο, από τα σύνορα της Συρίας έως τη Σαουδική Αραβία.

Μόλις 6 μήνες μετά την αξέχαστη διάσχιση της Ισλανδίας, θα επιχειρήσουμε κάτι παραπλήσιο σε μια τόσο διαφορετική, «θερμή» κατά πολλούς, γειτονιά του πλανήτη!

@National Geographic

Το «Μονοπάτι της Ιορδανίας» ( ~ 650 km ) είναι ένα από τα νεότερα μεγάλα μονοπάτια παγκόσμιας κλάσης και αναμφισβήτητα το ομορφότερο της Μέσης Ανατολής.

Ελάχιστοι (μόλις 15) άνθρωποι από όλον τον κόσμο το έχουν περπατήσει στο σύνολο του. Είναι τόσο νέο που δεν έχει ακόμη σημανθεί στο πεδίο και – καθώς τοπογραφικοί χάρτες δεν είναι διαθέσιμοι – η πλοήγηση μας θα βασιστεί αποκλειστικά σε ένα ίχνος GPS .

Ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο του Um Qais ( δίπλα στα σύνορα με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τη Συρία ), η διαδρομή διατρέχει τη χώρα από βορρά προς νότο μέσα από τοπία απαράμιλλης αισθητικής αξίας ( βουνά, εκπληκτικά φαράγγια και κάποια από τα πιο γοητευτικά τοπία ερήμου στον κόσμο ), συνδέοντας παράλληλα αρχαίες εμπορικές οδούς και κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους πριν καταλήξει στον κόλπο της Aqaba στην Ερυθρά θάλασσα ( στα σύνορα με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία ).


Photo @ Lonely Planet

Όλα τα παραπάνω, αλλά και η επαφή με τους αυθεντικούς ανθρώπους της ερήμου ( μακριά από τις τουριστικές παγίδες ), μας κίνησαν το ενδιαφέρον να σχεδιάσουμε αυτήν την πεζοπορική αποστολή στη Μέση Ανατολή, όπου ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε για πρώτη φορά!

Έχοντας συλλέξει μεγάλη εμπειρία από πολυήμερες διασχίσεις στα βουνά του κόσμου και όντας στο στοιχείο μας όταν καλύπτουμε μεγάλες καθημερινά αποστάσεις, θα επιχειρήσουμε την διάσχιση σε λιγότερο από 18 μέρες ( τόσες έχουμε στη διάθεση μας για το ταξίδι ) και στο καλύτερο δυνατό στυλ ( αυτονομία ), φέροντας τον ελαφρύτερο δυνατό εξοπλισμό που θα μας παρέχει άνεση και ασφάλεια για τις συνθήκες που λογικά θα συναντήσουμε.

Μείνετε συντονισμένοι για νεότερα από το μεγάλο μας οδοιπορικό στην εξωτική και ιστορική γη της Ιορδανίας…!

Instagram: globetrekker_gr

CATEGORY: BLOG, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΝΕΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δημητρης Δεσποινιαδης

Πεζοπόρος, ορειβάτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Η μεγάλη μου αγάπη για τη φύση, τα ταξίδια και την περιπέτεια μ' έχει οδηγήσει τα τελευταία 15 χρόνια σε απομονωμένες και μη περιοχές του πλανήτη με ιδιαίτερο εθνολογικό ενδιαφέρον, όπως τις ζούγκλες του Αμαζονίου, τα υψίπεδα του Θιβέτ και τις ιερές πόλεις της Ινδίας. Έχω οργανώσει και πραγματοποιήσει πολυάριθμες πεζοπορικές διασχίσεις στη Χιλή, τον Ισημερινό, το Περού, την Αργεντινή, το Νεπάλ, την Ινδία, την Ισλανδία, την Ιορδανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Σουηδία, την Σκωτία και την Ουαλία!

Comments (5)

Enjoy every minute of it!!!! I wish I were with U!!!!

Enjoy every minute of it!!!! I wish I were with U!!!!

Thank you so much Thalia ! We really appreciate it !!

Εύχομαι να περάσετε υπέροχα.
Ζηλεύω ανυπόφορα!!!

Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη! Θα τα πούμε με το καλό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*

code

Copyright 2017 GlobeTrekker. All Right Reserved.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ & Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
Powered by TROPOS BRANDING Co