Blog

Διασχίζοντας την Ισλανδία με τα ”The North Face Endurus hike Gore-Tex”!

 

Πριν λίγες εβδομάδες πραγματοποίησα – μαζί με τον Αργύρη Βαμβακίτη – ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ισλανδία. Για την ακρίβεια, διασχίσαμε το νησί με τα πόδια από το βορειότερο στο νοτιότερο άκρο (600 Κm) μέσα από την απομονωμένη ενδοχώρα του, με πλήρη αυτονομία και σε 15 μέρες.

Πλήρης αυτονομία ( για τους φίλους που πιθανόν να μην έχουν ακόμη “μυηθεί” ) σημαίνει ότι για να φέρεις σε πέρας ένα εγχείρημα βασίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις ( το πιο καθαρό στυλ ). Δεδομένου ότι αυτό φυσικά περιελάμβανε και την τροφή που θα χρειαζόμασταν για όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, το βάρος του σακιδίου ήταν κάτι παραπάνω από ευκαταφρόνητο.

Επομένως, η επιλογή κάθε ενός αντικειμένου του εξοπλισμού μόνο αψήφιστα δεν έγινε και βασίστηκε στη μέγιστη δυνατή ΑΠΟΔΟΣΗ κάθε υλικού σε συνάρτηση με το βάρος. Ο εξοπλισμός στο σύνολο του με έβγαλε ασπροπρόσωπο στον ευμετάβλητο καιρό της Ισλανδίας αλλά ένα από τα σημαντικότερα μέρη αυτού – το παπούτσι – απέδωσε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και πέρα από το αναμενόμενο και για το λόγο αυτό θέλησα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.

Η επιλογή μου ήταν το πεζοπορικό “ The North Face Endurus hike Gore-Tex ”, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά στιβαρό και μακράν το πιο άνετο που έχω χρησιμοποιήσει σε μεγάλη διάσχιση στο εξωτερικό.

Μετά από 600 km στο ηφαιστειακό πεδίο της Ισλανδίας. Καθάρισμα με μαλακό πανί και νερό και… έτοιμα για νέες περιπέτειες !

ΑΝΕΣΗ

Όταν περπατάς 40Km+ κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην άνεση. Εξαιρετικά άνετο από την πρώτη φορά που το έβαλα και δεν χρειάστηκε «σπάσιμο» όπως τα βαρύτερα συμβατικά πεζοπορικά μποτάκια. Η αφρώδης μεσόσολα Xtra Foam και οι πάτοι OrthoLite μου πρόσφεραν ένα ελαφρύ, ευχάριστο πάτημα και η άνεση χώρου στην περιοχή των δακτύλων εκτιμήθηκε δεόντως.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΙΑΠΝΟΗ

Η μεμβράνη Gore-Tex κράτησε τα πόδια μου στεγνά κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάσχισης, με εξαίρεση τις 3 μέρες που πήραμε γερές δόσεις ισλανδικού καιρού ( παγωμένη ασταμάτητη βροχή συνοδεία αέρα ) όπου μόνο με γαλότσες δεν θα βρέχονταν. Ακόμη και τότε όμως, στις λίγες ώρες ξεκούρασης μέχρι την πορεία της επομένης, τα “ The North Face Endurus hike Gore-Tex ” στέγνωναν ανέλπιστα γρήγορα παρά την υγρασία, χάρη στα ελαφριά τους υλικά και την τεχνολογία Flash-dry. Το συγκεκριμένο θα ήταν αδύνατο με βαρύτερα πεζοπορικά μποτάκια που χρησιμοποιούσα πριν λίγα χρόνια.

Από την άλλη, ΠΟΤΕ δεν ένιωσα τα πόδια μου να ανάβουν παρά τις πολύωρες πορείες και δεν είχα ενοχλήσεις από φουσκάλες καθώς ο αερισμός του ποδιού ήταν εξαιρετικός.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μακράν καλύτερη υποστήριξη από αθλητικά trail παπούτσια και με ελάχιστο επιπλέον βάρος. Σίγουρα όχι στο επίπεδο που κυμαίνονται πολύ βαρύτερα μποτάκια αλλά εντυπωσιακή δεδομένου του ότι ξεκίνησα τη διάσχιση κουβαλώντας 27 κιλά βάρος στην πλάτη. Η χρήση πιο συμπαγών υλικών περιμετρικά της μεσόσολας, καθώς και στο μέσο και εμπρόσθιο μέρος παρείχαν την απαιτούμενη “ακαμψία” για την αποφυγή διαστρεμάτων.

ΠΡΟΣΦΥΣΗ

Εξαιρετική ! Η ανέλπιστα ανθεκτική Vibram XS Trek τα πήγε περίφημα στα αμέτρητα χιλιόμετρα κοφτερής λάβας απ´όπου περάσαμε.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ένα ελαφρύ, στιβαρό, κομψό και απίστευτα άνετο πεζοπορικό παπούτσι, ικανό να μας συντροφεύσει για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, από απλές ημερήσιες βόλτες στην ύπαιθρο έως και πολυήμερες διασχίσεις σε τραχιά πεδία.

Σημείωση Για τους φίλους που θέλουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία στην περιοχή των αστραγάλων, κυκλοφορεί και το ελαφρώς βαρύτερο ημίμποτο “The North Face Endurus hike Mid Gore-Tex”.

Υ.Γ Εννοείται πως δεν περιμένουν στη ντουλάπα την επόμενη μεγάλη διάσχιση, έτσι; 😉

CATEGORY: BLOG, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΝΕΑ

Δημητρης Δεσποινιαδης

Πεζοπόρος, ορειβάτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Η μεγάλη μου αγάπη για τη φύση, τα ταξίδια και την περιπέτεια μ' έχει οδηγήσει τα τελευταία 15 χρόνια σε απομονωμένες και μη περιοχές του πλανήτη με ιδιαίτερο εθνολογικό ενδιαφέρον, όπως τις ζούγκλες του Αμαζονίου, τα υψίπεδα του Θιβέτ και τις ιερές πόλεις της Ινδίας. Έχω οργανώσει και πραγματοποιήσει πολυάριθμες πεζοπορικές διασχίσεις στη Χιλή, τον Ισημερινό, το Περού, την Αργεντινή, το Νεπάλ, την Ινδία, την Ισλανδία, την Ιορδανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Σουηδία, την Σκωτία και την Ουαλία!

Related items

Η ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που μας επιτρέπει να θαυμάσουμε από πρώτο χέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*

code

Copyright 2017 GlobeTrekker. All Right Reserved.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ & Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
Powered by TROPOS BRANDING Co